21 sep 2007

aircooled bloggers

Bedankt voor je post in het gastenboek Johan. Wat een vrolijke blog is Aircooled Volkswagens met veel foto's. Ik vind het ook erg mooi dat de foto's al groot worden weergegeven, je hoeft dan niet altijd te klikken. Het wordt tijd om in liever luchtgekoeld dan gekoelde lucht een nieuwe rubriek voor de weblogs te maken. Nu staan ze vooral bij addicts, maar ik zal er binnenkort werk van maken. Meld ze maar vast aan.

10 sep 2007

hazel armstrong

De resto-site Hazel Armstrong was één van mijn eerste links (toen nog .tk) op vwbus.verzamelgids.nl. Hazel Armstrong is een Nederlandse Volkswagen spijlbus uit 1964 die maar net aan het lot van sloopauto is ontsnapt. Tegenwoordig hoort deze website niet meer tussen de restopages. De restauratie van de t1 is meer dan voltooid en deze daily driver wordt zelfs verhuurd voor bruiloften en andere evenementen. Ik ben blij dat het vwbus-verhaal van Niek en Quentin uiteindelijk een succesverhaal is gebleken.

9 sep 2007

aircooled front


Wanneer je een blog maakt over
luchtgekoelde Volkswagenbussen, ontkom je er niet aan om ook wat digitale ruimte aan de VW Kever te besteden. Gelukkig maar want je zou maar vergeten dat er behalve spijlbussen en pano's ook prachtige Kevers, Pontons, Type 3 Variants en Kharmann Ghia's rondrijden. AircooledFront is een weblog met veel aandacht voor beetles en bussen. Mooie foto's, leuke weetjes en handige tips.

7 sep 2007

mijn bus

Vaak krijg ik de vraag of ik zelf zo'n hippiebus heb. Omdat ik deze blog heb neemt men zelfs regelmatig aan dat ik sowieso een bus heb en wordt direct gevraagd welke type bus ik heb. Helaas, financiële en praktische middelen ontbreken op dit moment om mijn droombus werkelijkheid te maken. Een luchtgekoelde vwbus lijkt een goede investering. De waarde van een goed onderhouden bus zal inderdaad alleen maar stijgen. Daar maak ik me juist zorgen over. Hoeveel bussen zullen er over bijvoorbeeld 25 jaar nog rondrijden? Zijn ze nog betaalbaar? Voor mij zou het in ieder geval geen investering zijn. Stel dat de waarde van een vwbus over 25 jaar vervijfvoudigd zou zijn. Dan verkoop je 'm met winst en heb je geen bus meer. Ik kan dus geen foto van mijn bus laten zien maar ik heb wel een top 3 van droombussen. De foto's zijn in willekeurige volgorde geplaatst. De ratlook en de hippiebus mogen van mij ook een t2 zijn. Je moet niet kieskeurig zijn als je nog geen bus hebt.

1 sep 2007

frieslandkevers

FrieslandKevers uit Drachten heeft behalve Kevers ook regelmatig een vwbus staan. Op dit moment staat er een (helaas) gereserveerde '67 spijlbus. Ik spotte dit bedrijf op Marktplaats waar ze een T2 brandweerbus uit 1973 te koop aanbieden. Een snelle bus en altijd goed onderhouden door FrieslandKevers. Deze bus staat overigens nog niet op hun eigen website.

Volgers